lunes, 13 de febrero de 2012

Xerrada-debat sobre la llei electoral catalana

 Aquest proper dijous, a les set de la tarda, al CC Pati Llimona, tindrà lloc  la quarta xerrada debat del cicle organitzat pel grup RSE15M. En aquesta ocasió, es tractarà la llei electoral catalana, tema candent en l’agenda política actual.
Podrem escoltar les propostes de dos grups que treballen per aconseguir aquesta llei. Es tracta d'Acció per la Democràcia (que serà representada per Octavi Grau) i Ciutadans pel Canvi (que seràn representats per Joan Botella). 
A la taula acompanyarà als ponents un membre del Centre de Treball i Documentació, Josep Maria Reniu (cap d'estudis de Ciència Política i Administració de la Universitat de Barcelona, i professor de Ciència Política al mateix centre), especialista en el sistema electoral català. Ens aportarà un punt de vista informat, crític i neutral sobre las opinions referides pels dos grups anteriorment mencionats.
Tanmateix, un membre del grup per la Reforma del Sistema Electoral 15M, Daniel Seco,  s'encarregarà d'analitzar les propostes presentades i dinamitzar el debat. Un debat que, com sempre, s'obrirà al públic assistent.


- Acció per la democràcia (http://www.accioperlademocracia.org/) s'autodefineixen com "una associació que té com a objectiu millorar la qualitat de la nostra Democràcia i acostar la política als ciutadans. Per això, aplega a totes les persones que creuen important que s'introdueixi l'elecció directa de diputats i regidors a la normativa electoral de Catalunya".
- Ciutadans pel Canvi (http://www.pelcanvi.org/) Aquesta entitat va presentar al Parlament una ILP de Llei electoral de Catalunya on es proposa un sistema electoral basat en aquests principis: més capacitat de decisió als electors, més proporcional, que premiï la participació i, finalment, que sigui més transparent.

No hay comentarios:

Publicar un comentario